В гр.Нови Искър крадат гробове за препродажба

Десетки гробове в най-големия като територия, но икономически най-неразвит, столичен район – „Нови Искър“, остават без

Поругани гробове в гробищния парк на кв. "Гниляне" в гр.Нови Искър

Поругани гробове в гробищния парк на кв. “Гниляне” в гр.Нови Искър

надгробни паметници, след като безскрупулни крадци ги задигат, заличават имената на покойниците и снимките им и ги препродават, а районната администрация на район „Нови Искър“ нехае и не взема мерки да опази гробищните паркове в района.

Баба Мина е на 80 години и преди 14 години остава вдовица. Тялото на мъжа й е положено в гробищния парк в кв.“Гниляне“ в гр.Нови Искър (един от 5-те квартала на града Нови Искър). Надгробният паметник, изграден върху гроба на починалия й съпруг, е от бетон, със снимка, а на него е гравирано името на починалия мъж.

Преди няколко дни бабата отива на гроба на покойния си съпруг, но не намира паметника там. „Не го намирам, няма го”, плаче баба Мина. „Тук е, но паметникът го няма. Откраднали са го”, успокояват я нейни съграждани от кв.“Гниляне“.

Същото се оказва положението и с десетки други гробове в общо 4-те гробищни парка, намиращи се в гр.Нови Искър, чийто надгробни паметници също да откраднати от нагли крадци. Ако на всяка от алеите има по 20 гроба, то 6-7 са останали без надгробни паметници. Според жителите на гр.Нови Искър, това се случва отскоро в гробищните паркове в гр.Нови Искър, като вандалските прояви са характерни за последните няколко седмици.

Апашите, които се осмеляват да разграбват гробове най-често са роми, и изкарват по 100 лева от всеки откраднат и пласиран паметник, а от общината не взимат никакви мерки за обезопасяването на гробищните паркове в града.

 

Кирил Петров


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera