Гр.Нови Искър почете паметта на Апостола на свободата

Снощи  – 19 февруари, малкият ни град Нови Искър почете паметта на един от най-големите български герои – Апостола на свободата Васил Левски.

На датата, на която се навършват 143 години от обесването на Васил Левски десетки жители на гр.Нови Искър сведоха глава пред паметта на един от най-великите българи.

Поклонението пред паметта на Васил Левски се състоя в петък вечер в двора на единственото средно училище в гр.Нови Искър – 170 СОУ в нашия град, което носи името на Апостола на българската свобода, а негови организатори не бяха местната общинска администрация или някоя държавна или общинска структура, а футболни запалянковци на ПФК „Левски“ от гр.Нови Искър, които се организираха спонтанно в социалните мрежи за осъществяване на това събитие, от което Нови Искър безспорно има нужда.

Да почетат паметта на Апостола на свободата в двора на 170 СОУ „В.Левски“ в кв. „Курило“ в гр.Нови Искър бяха дошли десетки млади хора от гр.Нови Искър – повечето от които  привърженици на ПФК „Левски“, но сред тях бяха и представители на ВМРО-гр.Нови Искър, както и много граждани, включително възрастни хора, малки деца и др.

Участниците в тази паметна вечер се събраха в петък вечерта първо на паркинга до пощата в кв.“Курило“ в града ни, след което шествието от граждани пое към към двора на 170 СОУ в същия квартал.

По време на самото събитие в двора на 170 СОУ спонтанно организиралите се за честването младежи, както и всички присъстващи жители от гр.Нови Искър, сведоха глава и отдадоха с минута мълчание преклонението си пред живота и делото на Апостола на свободата. По време на паметната вечер бяха поднесени и многобройни венци бюста-паметник на Васил Левски, който се номира в двора на 170 СОУ.

Младежите от гр.Нови Искър си пожелаха това честване на паметта на националния ни герой да се превърне в ежегодна традиция, към която да се присъединят още повече жители на гр.Нови Искър.

Снимки от честването на паметта на Васил Левски, може да видите във фотогалерията по-долу:

Г.Георгиев

Сн: П.Григоров

_DSC1335_DSC1357_DSC1365_DSC1324

_DSC1318


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera