Меглена Кунева представи инициативата “Продължавай да четеш!” в гр.Нови Искър

Първият български еврокомисар Миглена Кунева представи пред жители на столичния район „Нови Искър“ своята лична инициатива „Продължавай да

Меглена Кунева дава автограф на книгата си „Без дребен шрифт“, издадена през 2012 г., която представлява отчет за работата й като първи български еврокомисар.

Меглена Кунева дава автограф на книгата си „Без дребен шрифт“, издадена през 2012 г., която представлява отчет за работата й като първи български еврокомисар.

четеш!“ за насочване на вниманието към културната инфраструктура в столичните райони и квартали извън центъра.

Меглена Кунева раздаде автографи в гр.Нови Искър на книгата си „Без дребен шрифт“, издадена през 2012 г., която представлява отчет за работата й като

Инициативата й „Продължавай да четеш!“ се провежда в рамките на една седмица, през която в различни отдалечени квартали на Столична община, като район „Нови Искър“ например, Меглена Кунева, известна като книгоман, лично ще споделя с хората предпочитани книги и автори. Нейната полезна кампания вече обиколи столичните райони „Овча купел“, „Красна поляна“, „Надежда“, „Връбница“, „Банкя“, „Илинден“, „Люлин“ и вече гастролира и в район „ Нови Искър“.

Половината от българите между 25 и 64 г. не са отваряли книга през последната година,  а в страната има над 100 000 неграмотни граждани – това е цял средно голям град – което несъмнено ще се отрази негативно на пазара на труда до няколко години. Ако говорим за растеж и стимулиране на работни места, няма как да не говорим за образование и подкрепа за културата. Това каза Меглена Кунева при обявяването на инициативата “Продължавай да четеш!” в най-бедния столичен район „Нови Искър“.

Тя обяви, че това е нейна лична кауза за привличане на публичното внимание към проблема с достъпа на гражданите до култура и по-специално до книги, както и върху проблема с културната инфраструкутра в кварталите и в малките градове, където няма киносалони, книжарници, библиотеки, читалища, театри и никакви културни средища.

В София инициативата се провежда само в периферните и отдалечени от центъра на София райони на Столична община.

 

Кирил Петров


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera