Над 6000 жители от 3 села от район „Нови Искър“ остават без маршрутки до София

От Столична община планират промени в броя на маршрутките, обслужващи крайните софийски квартали. Маршрутка № 20, обслужваща 3 села отMarshrutka столичния район „Нови Искър“, ще спре да се движи от 13 март. В момента маршрутката се движи от територията на район „Нови Искър“ до Сточна гара в София и е единственият бърз и удобен превоз за жителите на трите села Негован, Чепинци и Локорско от най-северния столичен район „Нови Искър“.

В споменатите села Негован, Чепинци и Лукорско живеят близо 6 700 души, чиито превоз до столицата, ако използват градския транспорт, отнема повече от 1 час. Единствените автобуси, с които те могат да се придвижват до северните софийски квартали са автобуси 18 и 20, които обаче са едни от най-нередовните и не смогват на пътниците, които превозват.

За спирането на маршрутката жителите на трите села разбрали от самия превозвач – фирма “Нов пламък”. От транспортната фирма, която е спечелила поръчката за обслужване на линията, са заявили, че ще спрат да обслужват маршрутка № 20 от 13 март, защото разходите им не могат да бъдат покрити.

Преди време от Столична община скъсиха същата тази маршрутна линия от район „Нови Искър“ до Сточна гара, като преди това тя се движеше до Студентски град до гр.Нови Искър“. Жителите на трите села искаха не само маршрутката да остане, но и да продължи да се движи по предишния маршрут, защото учениците и студентите, които учат в София я използвали често. В момента тази маршрутка вози в интервал от един час, за разлика от преди половин година, когота тя е минавала на 25 минути.

Дали договорът на фирмата-превозвач „Нов пламък“ ще бъде анулиран или ще се търсят допълнителни варианти, предстои да се реши от Комисията  по транспорт в Столичния общински съвет.

 

Юлия Славова


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera