“Сигма” озаптила пияния полицай пред училището в с.Световрачане, район „Нови Искър“

Екип моторизирани полицаи от звеното “Сигма” са обезвредили пияния полицай от район „Нови Искър“, който, облечен с

Пияният полицай Иван Страхилов е паднал на метри от 177 основно училище "Св.Крили и Методий" в село Световрачене, район "Нови Искър.

Пияният полицай Иван Страхилов е паднал на метри от 177 основно училище “Св.Кирил и Методий” в село Световрачене, район “Нови Искър”.

бронежилетка, размаха вчера два пистолета и нож в района на 177 ОУ “Св.Кирил и Методий” и ЦДГ “Светулка” в най-голямото като население село в район „Нови Искър“ – Световрачене.

Колегите на полицая Иван Страхилов го обезвредили и директно го откарали  в изтрезвителя, а срещу него вече е образувано и дисциплинарно производство. Най-вероятно Иван Страхилов, който е работел като полицай-охранител в софийското метро, е пийнал след работа. Според очевидци, Страхилов вървял на зиг заг по малката уличка, срещу която се намира сградата на 177 основно училище “Св.Кирил и Методий” в село Световрачане, район „Нови Искър“, като бил въоръжен с два пистолета, електрошокова палка, десантен нож и бронежилетка.

Пияният полицай се строполил буквално на метри от училището и може би затова не се е случил по-сериозен инцидент, показва разпространяван в една от социалните мрежи видео клип. Деца от близката площадка се обадили веднага на телефон 112, отишли и в близкия полицейски участък. Местният полицай от с.Световрачене обаче им казал, че няма белезници, за да арестува колегата си и не може да направи нищо освен да докладва в СДВР.

След минути на място пристигнали екипи на моторизираното звено СИГМА и няколко патрула. Въпреки опитите на дошлите полицаи да вземат оръжията, Иван Страхилов отказвал да ги предаде и ги стискал здраво, поради което се наложило на място да пристигнат шефовете на СДВР и да вземат въоръжението на пияния полицай.

Най-накрая Иван Страхилов бил качен на дошлата линейка и откаран в изтрезвителя.

От ръководството на СДВР днес потвърдиха пред Нови Искър онлайн, че за да бъде уволнен полицай Иван Страхилов, първо трябва да приключи започналото дисциплинарно производство срещу него.

 

Кирил Петров


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera