ЧЕЗ подменя кабел в района наНови Искър

През следващата седмица (между 09.02. и 13.02.) ще приключи подмяната на кабел 20 kW в столичния район „Нови Искър“, с което качеството наCEZ kabeli електрозахранването в гр.Нови Искър ще бъде повишено и ще бъде занижен значително рискът от аварии в с.Мировяне, намиращо се на територията на същия район.

Това стана ясно вчера, когато част от оперативното ръководство на фирма „ЧЕЗ Разпределение България“ АД посети с.Мировяне в район „Нови Искър“ и се срещна с местните жители, за да обсъдят предстоящите действия за изпълнение на планирани проекти и бъдещи стъпки за подобряване на електрозахранването в селото, съобщиха от пресофиса на ЧЕЗ.

Компанията е предвидила в инвестиционната си програма изграждането на нов трафопост в селото и реконструкция на въздушната мрежа и е изготвила необходимите проекти. ЧЕЗ е в готовност да инвестира 160 000 лв. в двата проекта, но поради административни пречки, които са извън контрола на ЧЕЗ, все още не е получено разрешение за строеж. Разрешението не е получено, тъй като предоставеното от Столичната община трасе за изграждане на кабелни линии средно напрежение, захранващи новия трафопост, преминава през частни имоти. Кметът на с.Мировяне  Йорданка Панкова, се ангажира да съдейства за бързото преодоляване на проблема, с оглед изпълнение на този важен за селото проект. Представителите на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, от своя страна, декларираха, че дружеството има готовност да започне изпълнението на реконструкцията на въздушната мрежа ниско напрежение, веднага след уреждане на административната процедура.

 

Юлия Славова


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera