Започва ремонта на бул.„Дондуков” от бул.„Цар Освободител“ до ул.“Раковски“

От утре – 3 юли, започва реконструкцията на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в ключовия участък от бул.„Цар Освободител“ (при Министерски съвет) до ул. „Георги С. Раковски“., научи Нови Искър онлайн от пресцентъра на Столична община.

Реконструкцията включва подмяна на релсовия път, полагане на нова пътна павирана настилка и реконструbul Dondukovкция на тротоарите.

При ремонта на бул.“Дондуков” ще бъде изграден изцяло нов релсов път и паважна настилка по целия булевард, включително и в обхвата на трамвайните релси. От южната страна на булеварда (сградата на Националната опера) ще бъде изградена велоалея от новопроизведена паважна настилка с гладка повърхност.

Паралелно с това продължава работата и по ул „Кракра“, където се изгражда нов релсов път и предстои полагане на асфалт, предстои да се изпълнят и кривите на релсовия път при кръстовището с бул.„Янко Сакъзов“.

От Столична община създават от 3 юли нова организация на движението:

От 3 юли 2017 г. до 31 август 2017 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Княз Ал. Дондуков“, между бул. „Цар Освободител“  (при Министерски съвет)  и  ул.„Г. С. Раковски“.

Забранява се и престоят и паркирането на бул. „Цар Освободител“ на 30 метра след ул. „Княз Александър I“ в посока ул. „Г. С. Раковски“.

За същия период 3 юли – 31 август 2017 г. се променя маршрутът на временната автобусна линия № 20 ТМ. Автобусите по линията ще се движат от бул. „Княгиня Мария Луиза” наляво през пл. „Независимост“, надясно по бул. „Цар Освободител“, наляво по ул. „15-ти ноември“, надясно през площад „Александър Невски“, надясно по ул. „Оборище“ и наляво по бул. „Васил Левски“ до площад “Васил Левски” – двупосочно.

Разкриват се временни двупосочни спирки в района на кръстовището бул. „Цар Освободител“ – ул. „Княз Александър I“ и на площад „Васил Левски”.

Закриват се временните двупосочни спирки по бул. „Княз Ал. Дондуков“. Закриват се и местата за почасово платено паркиране и се изместват местата за платено паркиране „служебен абонамент“.

 

Валентин Тодоров


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
 • Svejo.net
 • Dao.bg
 • Piron.bg
 • Web-bg.com
 • Lubimi.com
 • Pipe.bg
 • Facebook
 • Google Bookmarks

Коментари (1)

 1. Курилец казва:

  Абе, те вместо да оправят софийския център да дойдат да видят в какво състояние са улиците в кв.Курило в град Нови Искър… Пълна трагедия. Ама като нямаме енергичен и способен кмет ще си ходим в дупките.

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera