Йорданка Фандъкова е новият стар кмет на София, печели с над 60 %

Йорданка Фандъкова, кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на София, печели изборите с 60,17 процента. Това сочат окончателните данни,

Йорданка Фандъкова - новият стар кмет на София

Йорданка Фандъкова – новият стар кмет на София

публикувани на сайта на ЦИК при обработени 100 процента СИК протоколи в ОИК към 11.00 ч. в сряда.

На второ място се нарежда Вили Лилков, кандидат на Реформаторския блок с 9,62 процента. Трети с 8,40 процента е Михаил Мирчев /МК “БСП лява България”/. Георги Кадиев, кандидат на коалиция “Сердика”, има 5,92 процента, следван от Ангел Джамбазки /ВМРО-БНД/ с 4,88 на сто от участвалите в гласуването за кмет на София.

Явор Нотев от ПП “Атака” печели 2,80 процента. Резултатът на Иван Велков, кандидат на “Зелените” е 1,43 процента. Силвия Трендафилова /НФСБ/ печели 0,99 процента. Минчо Куминев “Справедлива София” – 1,01; НФСБ – 1,01 процента, Андрей Георгиев от ДПС – 0,83 процента.

ГЕРБ печели осем районни кмета в София, РБ се явява на 12 балотажа, “БСП лява България” – на три, сочат резултатите от изборите за районен кмет в София.

На първи тур кандидатите на ГЕРБ печелят в столичните райони “Люлин”, “Възраждане”, “Надежда”, “Подуяне”, “Овча купел”, “Връбница”, “Банкя” и “Панчарево”. В район “Кремиковци” кандидатът на ГЕРБ Валентина Присова отива на балотаж на 1 ноември заедно с независимия кандидат Ивайло Панев.

Реформаторският блок се явява на балотаж с ГЕРБ в районите “Средец”, “Сердика”, “Слатина”, “Лозенец”, “Красна поляна”, “Витоша”, “Нови Искър”, “Красно село”, “Оборище”, “Изгрев”, “Триадица”, “Студентски”.

Кандидатите на “БСП лява България” ще се състезават на балотаж с тези на ГЕРБ в три столични района – “Младост”, “Искър” и “Илинден”.

 

www.noviiskar.bg


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera