КАТ започва да издирва 80 000 шофьори да плащат старите си глоби

От столичния КАТ-Пътна полиция са решили да издирят 80 000 шофьори от градовете София, Нови Искър, Банкя и Бухово (т.е. от цялата

80 000 столичани ще очакват в близките дни фишовете за наложени им от КАТ-Пътна полиция глоби за пътни нарушения от преди 2 години.

80 000 столичани ще очакват в близките дни фишовете за наложени им от КАТ-Пътна полиция глоби за пътни нарушения отпреди 2 години.

Столична община), за да ги подканят да си платят пътни глоби от нарушения, извършени преди повече от две години (т.е. глоби, които са им наложени за нарушения, извършени от шофьорите преди 2012 г.). Това съобщиха днес от КАТ-Пътна полиция-гр.София.

Причината е, че в края на месец юли 2013 г. изтече договорът между МВР и държавната фирма „Български пощи“ ЕАД за изпращане на глоби от електронни фишове за превишена скорост и призовки до домовете на гражданите.

Оттогава повече от една година районните полицейски инспектори в София и страната, чиято функция по принцип е да работят по битови престъпления, като кражби и др., се занимаваха с връчване на призовки за пътни глоби. Те събираха фишовете в чували и ги разнасяха по домовете на нарушителите.

От столичния КАТ-Пътна полиция съобщиха още, че въпреки че в момента друга фирма се занимава с връчването на фишовете за пътните глоби, още от работата на районните полицейски инспектори са останали почти 80 000 електронни фиша от снимки от мобилни и стационарни камери, които не са стигнали до гражданите, извършили някакво пътно нарушение. Затова тепърва полицейски служители от СДВР (за Столична община) ще ги издирват нарушителите, за да им връчат фишовете и да ги подканят да си платят дължимите глоби.

 

Кирил Петров


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera