Кметът на Столична община създаде щабове в райони с реки и язовири

„С оглед на предстоящото снеготопене вследствие на обилните валежи, съм възложила от днес да започнат работа щабове тези

Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община

Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община

столични райони, в които има преминаващи реки и общински язовири“. Това съобщи днес кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след заседанието на Столичния общински съвет.

„Колегите районни кметове и колегите от Дирекцията по сигурност са длъжни да дежурят 24 часа. Също и да следят реките и най-вече критичните участъци, за които сме говорили и познаваме”, заяви още Йорданка Фандъкова. „Необходимо е да се предприемат мерки за почистване там, където е необходимо – дърветата и храстите да бъдат отстранени, за да бъде осигурена проводимост на реките. Общинските язовири „Мърчаево”, „Суходол” и „Мрамор” се наблюдават денонощно и се източват контролирано, там където е необходимо.

Язовир „Иваняне” в гр.Банкя, който е частен, също е възложен да бъде източван контролирано. Имаме координация с държавата по отношение на язовирите „Панчарево” и „Искър”. Язовир Искър, се стопанисва по-скоро от дружеството „Язовири и каскади”, а яз. „Панчарево“ от „Напоителни системи”, но ще се получава информация за състоянието им, за да може районните кметове на територията на Столична община, през която преминава р. Искър – това са трите столични района „Панчарево, Кремиковци и Нови Искър, да бъдат информирани, кога ще се изпускат в по-големи количества, за да не допуснем да се наводнят близките къщи или населени места.

Също така се работи активно върху възможностите за оповестяване и реакции при кризи”, обобщи позицията на Столична община кметът Йорданка Фандъкова.

 

Кирил Петров


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera