Нов бестселър от Майкъл Крайтън

Новият роман на Майкъл Крайтън „Пясък през пръстите“ се превърна в един от бестселърите на тази пролет наPiasak prez prastite българския книжен пазар. В романа (издаден от ИК „Бард“) авторът, написал го под псевдонима Джон Ленг, ни „потапя“ в египетската пустиня, под чийто пясъци, е скрито невиждано съкровище. Професор по археология открива в древен папирус сведения за местоположението на изгубена фараонска гробница и решава да я намери и ограби. Ще могат ли обаче петима мошеници и крадци да открият това, което вековете са скрили? И ако успеят, ще съумеят ли да се измъкнат с него живи? Отговорите на тези въпроси остават неизвестни до края на този динамичен роман.

Nevinna_kravДруг един литературен трилър – „Невинна кръв – Орденът на сангвинистите“(ИК „Бард“) от Джеймс Ролинс и Ребека Кантрел, също предизвика значителен читателски интерес през м.април. В романа една свирепа атака в калифорнийско ранчо запраща археоложката Ерин Грейнджър обратно при сангвинистите – това е безсмъртен орден, основан на кръвта на Христос, със задачата да закриля света от зверовете, които дебнат в сенките и очакват удобен момент да излязат свободни на слънчева светлина. Следвайки пророческите думи, открити в Кървавото евангелие, написано от самия Христос и изгубено в продължение на векове, Ерин Грейнджър трябва да обедини сили с армейски сержант Джордан Стоун и загадъчния отец Рун Корза, за да открие и защити момче, смятано за облечен в плът ангел. Тайнствен враг с огромни сили и ужасяващи амбиции обаче издирва същото момче – но не за да спаси света, а за да ускори унищожаването му. Търсенето на истината ще поведе археоложката Ерин Грейнджър и останалите през вековете и по целия свят, от прашните равнини на Светите земи до ледените води на Арктика, от катакомбите на Рим до желязна крепост в Средиземно море, и накрая до самата порта на Ада, където ги очаква съдбата им…

Авторът на световни бестселъри Глен Купър пък се представя пред българската публика с новият си романVazkresiteliat „Възкресителят“, излязъл от печат през месец май т.г. В него Глен Купър съчетава амбициозно и умело библейски истории, легенди за крал Артур и най-нови постижения в областта на физиката. В романа химикът Артър Мелъри и физикът Клер Понтие се съюзяват в шеметна надпревара за Светия Граал из градчетата на провинциална Англия, Западна Европа и Светите земи. Двамата се опитват да спасят светата реликва от ръцете на страховита древна организация, която смята да използва научно обяснените й възможности за собствените си егоистични цели. Чрез своята нова творба „Възкресителят“ Купър се завръща към древните мистерии по един изумителен начин. Тази книга не е просто поредната творба за търсенето на Светия Граал – тук подходът към историята е напълно уникален – една истинска експлозивна смес от древни тайнства и модерен екшън.

Prilivat na tainite„Приливът на тайните“ от Сидни Шелдън и Тили Багшоу е една друга завладяваща нова книга с премиера през м.май. В нея, двама инструктори в детски летен лагер – богатата и красива Тони Джилети и случайно попадналият там син на дърводелец, красавецът Били Хамлин, увлечени в романтични закачки, допускат едно малко момче да се удави. Заради любовта си Били Хамлин поема ролята на изкупителна жертва, което му коства 15 години в затвора. Смазана от чувство за вина, Тони Джилети напуска дома си, сменя самоличността си и заличава миналото си. Години по-късно във Великобритания изненадващото назначение на Алексия де Вер за министър на вътрешните работи скандализира мъжете-депутати в британския парламент. Като втори най-влиятелен човек във Великобритания Алексия де Вер се сдобива с много врагове: завистливи колеги, озлобени граждани, загадъчни злосторници, недоволни руски олигарси. Зад бляскавата фасада и непоклатима амбиция на новата „Желязна лейди“ на Великобритания обаче се крият тъмни тайни, които изплуват и целият й живот се сгромолясва. Алексия де Вер плаща висока цена за грешките на младостта – разрушава всичко, градено с толкова усилия и едва не погубва децата си. Романът е един спиращ дъха разказ за минало, забулено в тайни, в мръсни политически игри, в красиви амбициозни жени и хладнокръвни убийци, даващи си среща в новата творба на Сидни Шелдън и Тили Багшоу.

 

www.noviiskar.bg


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera