София, Нови Искър и областта са сред засегнатите от пороите

Сред засегнатите от вчерашните интензивни валежи у нас са и отделни части от територията на Столична община, от

Град Нови Искър често е наводняван през последните 10 години

Град Нови Искър често е наводняван през последните 10 години

гр.Нови Искър и няколко селища в Софийска област, съобщиха днес от пресцентъра на МВР. Днес постепенно обстановката обаче започва да се нормализира.

През изминалата нощ (четвъртък срещу петък) съвместно са работили екипи на звеното за аварийно-спасителна дейност на Столична община, на столичната „Пожарна безопасност и защита на населението”, на Столичния инспекторат, на фирма „Софийска вода” и на „ВиК – София, съобщиха за Нови Искър онлайн от пресцентъра на Столична община.

В тази съвместна работа през изтеклата нощ е бил включен и екип на доброволното формирование към Столична община. Извършено е било наблюдение на критични участъци на територията на Столична община и в гр.Нови Искър. Осигурено е било постоянно наблюдение на водните обекти, реки и язовири в общината. Досега екипите са успели да се отзоват на над 150 сигнала, получени на телефон 112, като сигналите са били основно за завирявания, за паднали клони на дървета и за засегната електропреносна мрежа. В нашия административен район „Нови Искър” е било извършено отводняване на ул.”Безименна”, а в момента екипи на пожарната, на Столична община и доброволци работят по отводняването на дворове в различни части на кв.”Орландовци” в столичния район „Сердика“.

Градският транспорт в София вече се движи по маршрута си, с изключение на автобуси 8 и 14, които имат обходен маршрут по ул.”Христофор Колумб” и „Неделчо Бончев” поради завиряване в района на моста при гара „Искър”.

 

Юлия Славчева


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera