Спряха маршрутките по бул.”Дондуков”, изтекъл им договорът

Маршрутките по столичния булевард “Дондуков”  бяха спрени от 9 февруари 2015 г., без гражданите да бъдат уведомени. Оттогава е спряна от движение и маршрутна линия 9, която свързваше “Дружба-2″ с “Надежда”. Маршрутите на останалите бусове, които минаваха оттам – 37 и 48, са променени, за да се намали задръстването по “Дондуков” и няма връзка с предстоящия ремонт, съобщиха от Столична община. Промените в маршрутите са направени от транспортната комисия към Столичния общински съвет.

Никой обаче не съобщи на гражданите за промените в трасетата и спирането на линия 9, която свързва “Дружба-2″ с “Надежда”.

“Изтече ни договорът”, обясниха лаконично от фирма “Карина – СПС”, която обслужваше линията. От Столична  община пък казаха, че е трябвало частникът да поднови автопарка, а не го е направил и затова договорът е прекратен. Столичани мръзнат по половин час дни наред по маршрута на линия 9 в очакване превозното средство да дойде.

Сега колите по линия 48 се движат от “Дружба-2″ в посока “Овча купел” по маршрута си до бул. “М. Еминеску” и после по “Цариградско шосе”, “Цар Освободител”, “Васил Левски” по тунела на НДК, а в обратната посока по “П. Евтимий”. Така не минават през “Дондуков”. По линия 37, която тръгва от село Лозен и стига до гр.Нови Искър, след „Паметника Левски“ колите не завиват по “Дондуков”, а проBez marshrutki po Dondukovдължават надолу по бул. “В. Левски” в посока Сточна гара.

“Идеята ни е въобще да се забрани преминаването на маршрутки през центъра на София, а той да се обслужва само от градския транспорт”, обясниха от транспортната комисия в Столичния общински съвет.

Кирил Петров


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera