Столична община търси изпълнител за реконструкцията на 17 улици

Столична община търси изпълнители за ремонт на 17 улици, разположени на територията на общината. Това ще стане чрез обществена поръчка с

!7 улици в София ще бъдат реконструирани

17 улици в София ще бъдат реконструирани

прогнозна стойност 415 000 лв.

Според заданието трябва да бъде извършен основен ремонт на улиците, както и да бъде осигурен безопасен и икономичен транспорт на хората.

За кварталните улици в „Овча купел” и „Красна поляна” са предвидени 44 000 лв., за квартал „Панчарево” са предвидени 45 000 лв.. Средствата, които ще бъдат отпуснати за ремонти дейности в другите квартали са както следва: в райони „Възраждане” и „Илинден” – 30 000 лв.; райони „Подуяне” и „Слатина” – 32 000 лв.; за улици в район „Витоша” са предвидени 26 000 лв.

За столичния район „Студентски“ са отделени 38 000 лв., за районите „Люлин” и „Искър” улиците ще бъдат обновени с 24 000 лв.. за квартал „Бояна” са отделени 27 000 лв., а в район „Нови Искър” – 30 000 лв..

Според обществената поръчка за предвижда и основен ремонт на моста при ул.”Жак Дюкло” и ул.”Лавандула” над река Владайска, район „Подуяне”, за който са отпуснати 12 000 лв..

Ще бъде възстановен и моста на ул. „Липа” над р. Клисурска, кв. Вердикал за 12 000 лв.. Също толкова са и парите, с които ще бъде ремонтиран моста над околовръстен път София на входа на с.Кривина в район “Панчарево”.

С две хиляди лева повече са отпуснати за ремонт на моста по бул.”Ал.Стамболийски” над р.Владайска при кръстовището с ул.”Иван Иванов” в район “Възраждане”. Според параметрите на обществената поръчка се предвижда и изграждане на мостове в район „Витоша”, за които са отпуснати 26 000 лв. от общинския бюджет.

Пешеходната зона над р. Суходолска срещу бл.630 в столичния квартал „Люлин” ще бъде подсигурена с 8 000 лв., а мостът в квартал „Дружба” ще бъде ремонтиран за 15 000 лв..

Друг основен ремонт, предвиден в столицата е и изграждането на подпорна стена на ул.”Стефан Стамболов” № 29-31 в квартал “Банкя”, за която са предвидени 20 000 лв., става ясно от обществената поръчка, която Столична община публикува наскоро.

Юлия Славова


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera