Летни премиери от ИК „Бард“

Сред най-запомнящите се заглавия през последните два летни месеца е новият трилър на Кристофър Райд – „ЧестотатаChestotata na Shuman на Шуман“(“Бард”).

В него авторът ще ни разкаже за свитъците от Мъртво море, които разкриват поразителна тайна – така нареченият Надзирател трябва да се появи, за да спаси света. Самото време се движи твърде бързо, всеки следващ ден е по-къс от предишния. Обществото се разпада, избухват размирици, нещата излизат извън контрол. Никой не е в безопасност. Главната героиня Хелена Каприарти се бои, че губи разсъдъка си. Тя има необяснима психична връзка с необичаен човек, с когото никога не се е срещала. За да докаже, че е с ума си, тя трябва да открие неуловимия непознат и да се впусне в неудържимо приключение, което ще я заведе до някои от най-загадъчните и древни обекти на света – паметници, таящи скрита мощ. А през цялото време противникът чака своя момент. Той знае всичко, което ще се случи. Едно погрешно движение – и цялото човечество е обречено на катастрофа. Така започва търсенето на начин за коригиране на честотата на Шуман. Зашеметяващият трилър на Кристофър Райд беше обявен за един от най-добрите нови романи за 2014 г.

Levakat „Левакът“ от Майкъл Крайтън (под псевдонима Джон Ленг) е друго ново заглавие от лятното портфория на ИК „Бард“. В него главният герой Питър Рос иска просто да си почине. След години работа в отделението по радиология на голяма американска болница той мечтае да се търкаля по испанските плажове до някое хубаво момиче. Плажът се оказва точно толкова хубав, колкото е очаквал, но момичето обаче се оказва проблем. Анджела Лок бяга от две банди, които воюват заради изчезнал артефакт и въвлича доктор Питър Рос директно в кръстосания огън. От слънчева Испания и през дъждовния Париж, пътят ще го отведе в най-тъмните кътчета на Европа. Обикновен човек, който бяга, за да остане жив, той трябва да открие вековна тайна или да се превърне в следващата жертва.

В новата си книга Георги Жеков ще ни запознае с българските суперхрани. Какво точно представляват суперхраните иBulgarskite superhrani кои са българските суперхрани? Какво ги прави по-различни от останалите храни на трапезата ни? Каква е специфичната им роля за здравето и нормалното функциониране на човешкия организъм? Можем ли да си ги позволим и как най-добре да ги използваме? В третата своя книга Георги Жеков отговаря на тези и на други важни въпроси в обичайния си интересен, познавателен и четивен стил. От тази книга ще останете изненадани колко богато е разнообразието от български суперхрани и колко достъпни се оказват те за всеки, който реши да ги включи в менюто си. Над 250-те рецепти, предложени от автора, ще ви насочат как да ги употребявате с лечебна цел или под формата на вкусни и лесни за приготвяне ястия.

Grobiste za spomeniСред новите книги на издателството е и романът „Рейн-сан: Гробище за спомени” от Бари Айслър. Това е една забележителната история за създаването на един легендарен убиец – Джон Рейн! Как да станеш легендарен наемен убиец? За Джон Рейн това са уроците, които научава в Токио през 1972 г. Веднага след завръщането си от бойните полета в Югоизточна Азия Джон Рейн започва работа като куриер и пренася пари за корумпирани членове на японското правителство. Но когато с една от доставките става фал, той се озовава под прицела на най-могъщия клан на японската мафия. За да се спаси, Джон Рейн сключва отчаяна сделка. Докато си играе на котка и мишка с якудза и мъчително усвоява новата си роля на наемен убиец, Джон Рейн се влюбва в Саяка, красавица от корейски произход, прикована на инвалидна количка. Ала изискванията на неговата мрачна работа влизат в конфликт със сърдечните му копнежи.

 

www.noviiskar.bg


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera