Нови заглавия от ИК „Бард“

В новия интригуващ роман „Джакпот“ от Дейвид Кази, авторът ни среща с главната гериоиня Саманта Хури – адвокат в престижнаJackpot кантора в Ричмънд, САЩ. Тя е имала труден ден, като току-що се е разболяла от грип, а мечтите й за повишение в работата са разбити на пух и прах и какво ли още не… Всичките тези проблеми обаче й се струват нищожни, когато научава, че шефът й се кани да открадне лотарийния билет на неин клиент. За да върне билета на законния му собственик, Саманта Хури трябва да се справи не само с шефа си, но и с безмилостен убиец, който също се е впуснал по дирите на късметлията. А заедно с това Саманта трябва да се пребори с изкушението сама да осребри билета и да прибере в джоба си най-големия джакпот в историята на САЩ. Романът „Джакпот“ е наситен с герои и динамика, които ускоряват пулса на читателя, и то буквално, а не метафорично. Новата зашеметяваща творба на Дейвид Кази съчетава отличен сюжет и диалог, сложна интрига, заимствана сякаш от най-добрите трилъри на Д.Балдачи.

 „Неприлични моменти от историята“ е една завладяваща книга от Карън Neprilichni momenti ot istoriataДолби, която хвърля светлина върху някои от най-сенчестите кътчета на историята, като доказва, че нищо човешко не е чуждо и на най-известните личности. От древните философи до кралиците и императорите – този алтернативен поглед към историята със сигурност е много забавен и порочно палав. И най-малкото вглеждане в историята показва, че всички – от известните класически философи до средновековните крале, кралици и императори; от доктори, политици и президенти до обикновения човек на улицата – всички по един или друг начин са част от този театър през вековете. Прочути фигури като Борджиите, маркиз дьо Сад и сър Ричард Бъртън (преводачът на „Кама Сутра“, не филмовата звезда) са само началото. Запазените писма, дневници и описания от известни и не толкова известни прочути автори са също толкова изненадващи – огромното разнообразие и изобретателност, описани в тях, са едновременно скандални и понякога смешни.

Любопитна и изненадваща, тази доста неприлична книга ще преобърне с главата надолу традиционните читателски възгледи за миналото…

 

www.noviiskar.bg


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera