Нови книги от ИК „Бард“

Сам Драйдън – главен герой в новия роман на Патрик Лий – „Бегачът“, е бивш войник от спецчастите, който живее тихо в малък град на крайбрежието вBegachat Южна Калифорния, САЩ. Посред нощ излиза да потича и на крайбрежната дъсчена пътека среща едно момиче. Боса и уплашена, тя бяга от група тежко въоръжени мъже, които имат една единствена цел: да я убият. Сам Драйдън узнава, че дванадесетгодишното девойче си спомня само последните два месеца, през които е държана в таен затвор от заинтересувани хора в правителството. Освен името си – Рейчъл, тя си спомня само, че притежава умения, които са много опасни за тези хора и онези, които ги ръководят. Драйдън, който е изгубил съпругата и дъщеря си в катастрофа, се съгласява да помогне на Рейчъл да открие своето собствено минало и да я защити от онези хора, които са готови да обърнат света, за да ги намерят. Постепенно обаче той открива, че добре обучените сили, които ги следват по петите, са само една от опасностите, срещу които са се изправили. Защото в миналото на Рейчъл има нещо друго, нещо по-опасно и смъртоносно от всичко, което Драйдън би могъл да си представи.

Poslednata imperatrica„Последната императрица“ е шеметен трилър за едно пътуване във времето от Кристофър Райд – автора на бестселъра „Честотата на Шуман“. През 1860 г. в Забранения град в Пекин се появява млад мъж с поразителни сапфиреносини очи. Той, изглежда, знае всичко за бъдещето… Това е Рандъл Чен – пътешественик във времето, изпратен в миналото с мисията да брани най-великото съкровище в Азия. Но въпреки изключителната си прозорливост, Рандъл Чен подценява императрица Цъ Си – пресметлива манджурска красавица, копнееща ненаситно за власт. С помощта на интелекта и чара си тя обръща способностите му в своя полза.

А последствията ще отекват през вековете…

“Чудото на чесъна” от Пени Стануей разглежда всички възможни начини на употреба на този чудесен продукт на природата,Chudoto na chesana който е незаменим не само в кулинарията, но и за здравето и благополучието ни. За здравето: включен е азбучен списък на болестите, които реагират на чесъна, включително възможните причини за всяко заболяване и най-подходящата употреба на чесъна при лечението му. За готвенето: книгата съдържа рецепти за вкусни ордьоври, салатни дресинги, сосове, топинги, паста, пици, десерти, хляб, ястия с яйца, зеленчуци, месо, пилешко месо, риба и морски дарове. У дома: в книгата има съвети за това как се избира, употребява, съхранява и отглежда чесън, като е приложена мъдростта, трупана поколения наред, както и практическият опит на хора, отглеждащи чесън, и наблюдения от учени.

Nasledstvoto na OrhanНаричат писателката Алин Оханесян арменската Елин Шафак. Нейният нов роман „Наследството на Орхан“ е разказ за страстна любов, нечувана несправедливост, невероятна жилавост и дълбоки тайни, които изпълват историята на няколко поколения от не един род, населявали онези земи на Османската империя. Когато дядото на главния герой на романа – Орхан, находчив и чудак по природа старец на преклонна възраст, изградил династия от килимарството – е открит мъртъв в казан с багрила, Орхан наследява процъфтяващ от десетилетия бизнес. Но завещанието на Кемал поставя много въпроси. Защо той е оставил семейния имот в Турция на една непозната, обитаваща старчески дом за арменци на хиляди километри в Лос Анджелис и е лишил собствения си син и внук от дома им? Нейната самоличност и минало са обвити в мистерия. Въоръжен само със стария скицник на Кемал, Орхан се качва на самолет за Лос Анжелис с намерението да отстрани тази несправедливост и да разбули историята. Ала почти деветдесетгодишната Седа ревниво я пази и отказва да говори. Тя знае, че разказът й притежава силата да срине всичко,  върху което неговото семейство се е градило.

 „Хана сама в къщи“ е поредният спиращ дъха трилър на Карин Герхардсен. Една сутрин малката, едва тригодишна Хана, сеHana sama v kasti събужда и открива, че е изоставена. Семейството й е изчезнало. Къщата е заключена. Тя е в капан. Междувременно шестнайсетгодишно момиче е намерено убито на борда на ферибот, който плава между Швеция и Финландия. Главният криминален инспектор Кони Хьоберг посещава дома на жертвата, за да съобщи трагичната вест. Докато разследва случая, става ясно, че по-малката сестра на убитото момиче е в смъртна опасност… освен ако полицията не залови навреме зловещия убиец.

А някъде в Стокхолм малката Хана чака някой да я намери и спаси…Изумителният трилър на Карин Герхардсен ще ни държи в напрежение до последната страница.

Goriastata staiaСъс своя завладяващ нов трилър – „Горящата стая“, известният американски писател Майкъл Конъли за пореден път показва защо героят му Хари Бош е един от великите в световната криминална литература. В отдел „Неприключени следствия” към полицейското управление на гр.Лос Анжелис, САЩ,  не са много случаите, в които жертвата умира десет години след престъплението. И когато един човек си отива след усложнения от случайно прострелване преди десет години, Хари Бош се заема с разследване, в което трупът е все още пресен, но на практика няма никакви други улики. Случаят е труден дори за ветеран като него, а новият партньор на Бош, детектив Лусия Сото, няма абсолютно никакъв опит в разследването на убийства. Хари Бош и Лусия Сото са натоварени да разследват убийство, което се оказва изключително натоварено и със сериозни политически последствия. Започвайки с куршума, останал години наред забит в гръбнака на жертвата, двамата трябва да намерят нови улики в старите показания и сведения, които бързо ги довеждат до заключението, че прострелването далеч не е било случайно.

„По-силно от меча“ е пети том от изключително популярната поредица „Хрониките на Клифтън“ от Джефри АрчърPo-silno ot mecha (издадена у нас от ИК Бард“), пожънала успех по целия свят, включително и в България. Романът започва с бомба на ИРА, която се взривява по време на първото плаване на „Бъкингам“ през Атлантика – но колко пътници губят живота си? Когато посещава издателя си в Ню Йорк, Хари Клифтън научава, че е бил избран за президент на Асоциацията на английските писатели и незабавно започва кампания за освобождаването на писателя Анатолий Бабаков. Престъплението на Бабаков е, че е написал книга под заглавие „Чичо Джо“, унищожително свидетелство за това, какво е да работиш за Сталин. Хари е така твърдо решен да постигне освобождаването на Бабаков, че излага собствения си живот на риск. Съпругата му Ема, която е начело на „Барингтън Шипинг“, е изправена пред последиците от атаката на ИРА срещу „Бъкингам“. Някои членове на борда смятат, че тя трябва да подаде оставка. Сър Джайлс Барингтън е вече министър в правителството и изглежда готов за още по-важен пост. В Лондон синът на Хари и Ема – Себастиан, бързо си изгражда име в банка „Фартингс“ и предлага брак на красивата млада американка Саманта. Но презреният Ейдриън Слоун няма да се спре пред нищо, за да премахне съперника си.

Завладяващата сага „Хрониките на Клифтън“ на Джефри Арчър продължава с тази най-добра засега книга от поредицата. Спиращата дъха история на семействата Клифтън и Барингтън продължава с характерните обрати, направили автора един от най-популярните писатели в света.

Po patia na otmastenieto„По пътя на отмъщението“ е поредният напрегнат и изпълнен с неразрешени загадки роман на прочутото писателско дуо Дъглас Престън и Линкълн Чайлд (изададен у нас от ИК „Бард“). След като жена му Хелън е дръзко отвлечена пред очите му, специален агент Пендъргаст се впуска в яростно преследване на похитителите и ги гони през цялата страна и в Мексико. Но тогава нещата се объркват ужасно и трагично – похитителите се измъкват, а съсипаният Пендъргаст се оттегля в апартамента си в Ню Йорк и се изолира от целия свят. Но когато в няколко хотела в Манхатън се извършват серия от ужасни убийства, дело на момче, което има едва ли не свръхестествена способност да избяга от преследвачите си, лейтенант Д’Агоста от нюйоркската полиция се обръща към приятеля си Пендъргаст за помощ. Макар че отначало няма желание да се занимава със случая, Пендъргаст бързо открива, че убийствата са послание от похитителите на жена му. Но защо е нужно то? И какво означава? Когато похитителите посягат отново на най-близките на Пендъргаст, агентът от ФБР тръгва по пътя на отмъщението, решен да унищожи враговете си. Пътят го отвежда дълбоко в безкрайните гори на Южна Америка, където Пендъргаст се озовава лице в лице със старо зло, което вместо да е заличено отдавна, започва отново… и последиците от това могат да разтърсят света.

 

www.noviiskar.bg


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
  • Svejo.net
  • Dao.bg
  • Piron.bg
  • Web-bg.com
  • Lubimi.com
  • Pipe.bg
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera