Нови книги от ИК “Бард” през февруари

“Целувката на гепарда” от Уилбър Смит е сред интригуващите книжни премиери на ИК “Бард” пред месец февруари.

В този зашеметяващ литературен трилър героинята на Уилбър Смит – Хейзъл Банок, е собственик на корпорацията „Банок Ойл”, която е световен играч в петролната промишленост. Докато пътува през Индийския океан, нейната яхта е пленена от сомалийски пирати, а деветнайсетгодишната й дъщеря Кайла е отвлечена. Майор Хектор Крос е бивш агент на британските специални военновъздушни сили и шеф на компанията „Кросбоу Секюрити”, отговаряща за сигурността на „Банок Ойл”. Верността му към семейство Банок отива далеч отвъд дълга. Пиратите определят разорителен откуп за освобождаването на Кайла, а сложните политически и дипломатически игри не позволяват на големите сили да се намесят.

Поради растящите доказателства за ужасните мъчения, на които е подложена Кайла, Хейзъл Банок се обръща към майор Хектор Крос с молба да й помогне да спаси дъщеря си. Оставени да се справят сами, двамата са твърдо решени да поемат правосъдието в собствените си ръце.

Напрежението в романа не стихва до самия му край…

В друга една нова книга, издадена от “Бард” през този месец – “Животът и смъртта на Катерина” от Андрю Никол, пък ще се срещнем с прочутия писател Лусиано Ернандо Валдес – автор на забележителни творби, прославили го не само в латиноамериканската му родина, но и по целия свят. Той преподава и в местния университет, живее в охолство, вкарва в леглото си всяка жена, която пожелае, и се наслаждава на славата си.

Но две събития нарушават спокойствието на Лусиано Валдес. Писателят престава да пише, когато среща Катерина. Тя е млада, красива и талантлива – и най-важното – пише. Убеден, че тя ще го освободи от творческата безизходица и отново ще му отвори път към успеха, Валдес се влюбва в прекрасното момиче. Докато не я убие…

 

www.noviiskar.bg


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
 • Svejo.net
 • Dao.bg
 • Piron.bg
 • Web-bg.com
 • Lubimi.com
 • Pipe.bg
 • Facebook
 • Google Bookmarks

Коментари (3)

 1. jony казва:

  Благодаря за информацията , г-н Тодоров !.

 2. В.Тодоров - Нови Искър онлайн (www.noviiskar.bg) казва:

  Уважаеми господине, книгите на ИК “Бард” може да закупите от повечето първокласни книжарници в град София и в град Нови Искър, като “Хеликон”, “Сиела” и др.
  Цените конкретно на тези 2 книги на “Бард” са 13.99 лв. всяка.

 3. jony казва:

  За информация : – Къде мога да си закупя въпросните книги и ако може да знам цените ?. Благодаря !.

Публикувайте коментар

Име и имейл са задължителни полета. Вашият имейл няма да бъде показван.

*

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИ ИСКЪР!WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera